De omgeving

 

In de prachtige omgeving van Holten is er voor jong en oud meer dan genoeg te doen. Zo kunt u heerlijk wandelen of fietsen door het Twentse landschap en het nationaal park “de Holterberg”. Ook is het de moeite waard een kijkje te nemen bij het Natuurdiorama op de Holterberg.
Holten heeft een VVV-kantoor waar u extra informatie kunt vinden over activiteiten in de omgeving. Natuurlijk zijn er ook enkele VVV folders in het huisje aanwezig. Mocht u direct meer willen weten over activiteiten in de omgeving dan kunt u kijken bij "Uit tips". Dit kunt u in het linker menu terug vinden.

Image
Image

Behalve diverse zwembaden (buitenbad op 5 minuten fietsen) kunt u verschillende pretparken in de omgeving bezoeken. Zo is er Avonturenpark Hellendoorn, het Dolfinarium in Harderwijk, het Noorderdierenpark in Emmen en de Apenheul in Apeldoorn.
Ook is er voor de kleintjes Speelparadijs Dolle Pret en een kinderboerderij in de buurt. Vlak bij de bungalow (5 min. lopen) is een speeltuintje en een midgetgolfbaan.
In het nabijgelegen Markelo vindt u onder andere uitgaanscentrum Dieka van de Kruusweg.

Het Pieterpad

Deze wandelroute is onder de echte wandelaars bekend als de langste wandelroute van Nederland. Het Pieterpad voert u van Pieterburen in Noord Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg. Wij hebben al diverse Pieterpad wandelaars mogen verwelkomen, want vanuit Holten kunt u twee etappes lopen. Onze bungalow is dan ook uitermate geschikt als heerlijk rust punt tijdens deze schitterende route.

Image

 

Op de fiets bent u in 10 minuten in het centrum van Holten waar u onder andere een Blokker, C 1000, Aldi, Hema en Albert Heijn vindt. Ook is er één keer per week een markt. Voor een ruimer assortiment aan winkels bent u met de auto in 15 minuten in Rijssen.

Openingstijden van de winkels in Holten:

ma - wo, vr 08:30-18:00
do 08:30-21:00
za 08:30-17:00
zo Gesloten
De openingstijden van de winkels zijn nogal verschillend, de kleinere winkels zijn buiten het hoogseizoen op maandagochtend gesloten, alle andere winkels zijn de gehele dag geopend, waarbij sommige winkels tussen de middag een uurtje sluiten. Op donderdag is de koopavond in Holten. Enkele supermarkten hebben afwijkende openingstijden, bijv. op maandag, dinsdag en woensdag van 8:00-20:00, op donderdag 8:00-21:00 uur en op vrijdag en zaterdag 8:00-20:00 uur. Op koninginnedag zijn alle winkels gesloten.

Voor meer informatie en links kunt kijken bij "Uit tips" in het menu.